+373 79 58 58 54

Top menu

Languages

SUPER

Solutie impotriva ploșnițelor

Solutie impotriva ploșnițelor

K-Obiol EC 25

Pentru protecția cerealelor și legumelor depozitate

Solfac Duo SC75

Insecticid profesional pentru combaterea insectelor zburătoare și târâtoare

Solfac Duo SC75

K-Othrine SC 25

Protejează casa de invadatori

1
1
1
1

Cariile de lemn

Cariile de lemn

Cum se face identificarea insectei

Caria lemnului de lemn este unul dintr-un număr mare de gândaci care a evoluat pentru a exploata celuloza din lemnul de construcţie în zonele cu clima temperata. El apare în mod natural în sălbăticie, în păduri temperate din nordul Europei si poate fi colonizat in alte medii similare temperate, în special în Noua Zeelandă şi coasta de est a Americii de Nord. Adultii sunt ca niste ovale mici maro de aproximativ 4-6mm lung. Privit de sus, capul şi ochii sunt invizibile aflandu-se sub torace, aripile au laturile relativ drepte paralele. Cand este privit sub microscop, suprafaţa de capacele laterale sunt considerate a fi acoperite cu păr fin gălbui.

Care este ciclul de viata la cariile de lemn, oua – vierme – insecta matura. Gandacii adulţi ies din lemnul infectat în primăvară, în general, între mai şi august, în emisfera de nord, lăsând un orificiu mic, rotund de aproximativ 1-2mm in diametru pe suprafaţa de lemn. Gandacii adulţi se împerecheze la scurt timp după apariţie: în primul rând, femela cauta lemn potrivit pentru ouălele ei şi cauta să se hrănească cu larve, iar apoi masculul cauta femela prin urmărirea feromonilor pe care aceasta ii elibereaza. Dupa imperechere gandacii adulti mor.ciclul de viata al cariilor de lemn Ouălele mici pot fi observate cu ochiul liber, în grupuri de până la 50. Acestea sunt stabilite pe lemn mort  în cazul în care scoarţa a fost eliminata şi în cazul în care există locuri adecvate pentru ou, cum ar fi fisuri, crevase, cereale sau găuri anterioare apariţiei. Anobium punctatum specializată în infectarea alburnului de răşinoase şi foioase temperate, care au fost taiate  de cel puţin cinci ani, dar poate infecta, de asemenea, cum ar fi fag, mesteacan, cires, arin, molid, cherestea . Ouăle de Anobium punctatum, în general, ies în termen de şase până la zece zile în condiţii de mediu adecvate.

Identificarea infestarii cu gandacul lemnului , Cariile de lemn În majoritatea cazurilor, infecţia se dezintegrează de Anobium punctatum este primul suspectat ca urmare a descoperirii de găuri mici, tipice apariţia în elemente din lemn vulnerabile şi acest lucru este adesea singurul simptom, care rezultă în tratamentul inutile.

Diagnosticul de infecţie
Anobium punctatum a fost chiar greşeala făcută pe baza de găuri făcute de pini de tragere sau din alte cauze. Cu  experienţă, este posibil să se facă distincţia găuri apariţia de Anobium punctatum de la cele de gândaci woodboring, precum şi de alte cauze. Cu toate acestea, chiar şi atunci când apariţia de găuri sunt corect identificate, acestea sunt, prin definiţie, urmare a infectiei din trecut şi de degradare, deoarece acestea sunt făcute de către adulţi, în curs de dezvoltare şi de a pleca, astfel încât să nu mai fie activ. Gauri mai recente apariţia poate fi distinsa prin claritatea de marginile de gauri si culoarea diferenţial între interior şi exterior de găuri, deoarece acestea ar putea deveni în curând contaminate cu praf sau aplicarea suprafata de vopsele şi alte materiale.

Produse pentru nimicire

Caria de lemn - K-Othrine SC 25, K-Othrine EC 15.

Control

În cazul în care sunteți invadat de carii de lemn este recomandat să faceți un tratament de combatere cu ajutorul unei firme de dezinsecție, deoarece tratamentele acestora vă pot scăpa de caria de lemn pe termen foarte lung. Firmele de dezinsecție specializate folosesc insecticide ecologice, foarte puternice, pulverizându-le în fisurile și spațiile unde aceștia se ascund. Tratamentele sunt rapide și eficiente, și oferă un grad de securitate al oamenilor și animalelor de companie.

Sursă: http://bayerr.ro/cariile-de-lemn/